Elevbrev – fra lesing til landing – del 4

Av Thomas Fredriksen

Det har blitt lite flyging siden sist.

Jeg rakk akkurat en leksjon rett etter forrige elevbrev, og så ble de neste timene avlyst på grunn av ødelagt startmotor i flyet. I tillegg har det regnet og blåst kraftig nesten non-stop de siste to ukene.

Sånn er det å bo på Vestlandet.

Vi har for det meste høstvær hele året, men akkurat nå er det litt ekstra høstvær.

Teori og praksis i skjønn forening

Den leksjonen jeg rakk var landingsrunder på fremmed flyplass, så dermed fikk jeg for første gang prøve meg på litt navigasjon også. Med litt ekstra lesing, et par YouTube-videoer og en mal jeg fant på nettet, fikk jeg til noe – til slutt.

VFR NATT: Neida, men LESE-NATT hos Thomas. Foto: Thomas Fredriksen.

Og vi fant frem!

Selv om det har blitt lite tid i lufta siden sist, har det blitt nok flyrelatert. Endelig har webinarene til Privatfly.no passet med timeplanen min, så jeg fikk med meg hele fire av de i løpet av de siste ukene.

Veldig nyttig å få repetert det viktigste på den måten, spesielt nå som jeg har begynt med teorieksamenene. Ellers blir det mye øving med ulike eksamens-øve-apper (inkludert en jeg har laget selv).

BESTÅTT: Deilig å ha første eksamen unnagjort. Foto: Thomas Fredriksen.

Kommunikasjon bestått!

Den første eksamen er bestått. Jeg begynte med det jeg følte jeg hadde best kontroll på; kommunikasjon. Det er veldig få timer ledig hos Vegvesenet, så det blir langt mellom disse mulighetene. Det skal være mulig å ta flere på en gang, så planen er å prøve å ta 2-3 fag på neste time.

Siden vi er flere elever i flyklubben, ble vi enige om å gjøre et forsøk på en elevkveld, hvor vi kunne jobbe med oppgaver og snakke om teorien. Temaet var meteorologi, som er både viktig og en smule vanskelig. Å jobbe med det på denne måten var veldig nyttig, så vi har planer om en ny kveld for å jobbe med navigasjon.

SNAG: Ingen flyging denne dagen, da startmotoren måtte skiftes. Foto: Thomas Fredriksen.

I dag skulle ny startmotor installeres i flyet, så flere av oss benyttet anledningen til å få en liten teknisk gjennomgang når dekslene først var fjernet.

Det ble både lærerikt og nyttig for kommende eksamener og leksjoner. Og det beste med det er at flyet endelig kan brukes igjen!

Et øyeblikk så det mørkt ut!

Det desidert viktigste som har skjedd siden sist, er noe jeg ikke har skrevet noe om ennå.

Som anbefalt besøkte jeg flylegen før jeg begynte med flytimer, men det var først for ei uke siden at jeg faktisk fikk legeerklæringen.

Jeg måtte på en liten ekstrasjekk, ikke noe alvorlig, men det tok tid. Kunne fort blitt en stor brems (eller stopp) om jeg ikke tok sjekken så tidlig som mulig. Som så mange andre tilbrakte jeg også ekstremt mye tid innendørs i vår, og har strengt talt hatt for vane å tilbringe i overkant mye tid innendørs uansett.

Kan på mange måter si at flyopplæringen ble et vendepunkt hvor jeg skiftet fra en stillesittende livsstil til en mye sunnere og langt mer aktiv livsstil.

KOS: Er jo litt kos og ha all teorien foran seg. Foto: Thomas Fredriksen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s