Elevbrev – fra lesing til landing – del 9

Av Thomas Fredriksen

Det har ikke blitt like mye flying som jeg skulle ønske de siste ukene, faktisk har det bare blitt én tur siden sist.

Ingen start tross iherdige forsøk

Samme dag som forrige elevbrev ble publisert gjorde jeg et nytt forsøk på progresjonssjekk navigasjon. Etter mye styr med å få flyet ut på glattisen, så det ut som vi omsider var klare for å få gjennomført. Men lenger enn det kom vi ikke, flyet ville ikke starte.

I det hele tatt…

STANDARD: God standard i Haugaland flyklubbs hangar. Foto: Thomas Fredriksen

Til slutt måtte vi bare gi opp det forsøket også. Skal ikke legge skjul på at det var ekstremt frustrerende med nok en bomtur, men i ettertid kan jeg i det minste si jeg har fått litt ekstra trening på å planlegge turen!

VRIEN: Dessverre ikke start… Foto: Thomas Fredriksen.

Haugaland Flyklubb er en relativt liten flyklubb, så liten at skoling gjøres i samarbeid med Sola Flyklubb. Det er egentlig en stor fordel for oss elever. I tillegg til at jeg har veldig kort kjørevei til flyplassen vi bruker her, får jeg god trening på en større flyplass de få timene jeg må ta på Sola.

Og i stedet for å vente på at både åpningstid, vær, instruktør, og flytilgjengelighet skal klaffe, kan vi også benytte åpen flyplass, flere fly, og instruktører på Sola.

NAV: Planen fra Sola over hele Vestlandet er klar. Foto: Thomas Fredriksen.

Til Sola med ferge

Så det var nettopp det jeg bestemte meg for å gjøre.

Avtale ble laget med ny instruktør, og turen gikk over fjorden med bil (og ferje) denne gangen. Etter en kort natt rett ved flyplassen var det tidlig opp, og tid for et nytt forsøk. Værmeldinga så sånn halvveis bra ut, før det skulle bli skikkelig dårlig i en uke eller mer.

FIRE: Det har da blitt noen turer i 2021 så langt. Foto: Thomas Fredriksen.

Det var fryktelig tidlig til lørdag å være, men når vi tok av i en skyfri soloppgang var alt strevet verdt det!

Har av en eller annen grunn gruet meg veldig til denne progresjonssjekken, flere ganger. Men nå var det egentlig bare gøy! Kaldt vær, skyfritt, og lite trafikk. Det var rett og slett en perfekt dag for å fly! Rolig luft i høyden gjorde det også til en veldig behagelig tur.

Progresjonstesten bestått

Jeg fant veien, bestod sjekken, og er forhåpentligvis snart klar til neste milepæl – første solonavigasjonstur. Nå må bare åpningstider, vær, instruktør- og flytilgjengelighet klaffe igjen…

FREMOVER: Heldigvis går det riktig veien.

Når flyplassen er stengt, og vi helst ikke skal møte så mye folk fysisk, er det gøy med en runde Microsoft Flight Simulator 2020 sammen med andre i flyklubben! Det kan absolutt anbefales som en sosial aktivitet nå i vintermørket.

KOPERVIK: Morgensol over Karmsundet og Kopervik. Foto: Thomas Fredriksen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s