Asfaltspleis på Hamar – livsviktig flyplass som ønsker å bli bedre

Av Per Julius Helweg

Hamar flyplass Stafsberg ble bygget av både kommunen og Luftforsvaret og åpnet i 1950. Raskt ble rullebanen viktig for innbyggerne, selv om det riktignok «bare» var forretnings- og fornøyelsesreiser de første årene.

LIVSVIKTIG: Flyplassen er livsviktig. Foto: Via spleis.no

Braathens SAFE het flyselskapet som den gang slåss mot SAS og igangsatte ruter mellom Oslo og Trondheim med mellomlanding på den 900 meter korte banen.

Men mange år med jevn trafikk har ført til at rullebanedekket er slitt.

Ny asfalt er derfor svært viktig for videre drift. Ikke bare for GA-aktiviteten (som også inkluderer de gule og livsviktige luftambulansene), men også for tyngre redningshelikopter og altså øket beredskap.

-Koronapandemien har vist oss at beredskap er viktigere enn vi tror, sier en av initiativtagerne Magnus Torgersen til Flymagasinet.no og fortsetter:

-Flyplassen på Hamar er den eneste plassen i Mjøsregionen og en av veldig få plasser i innlandet der de nye redningshelikoptrene kan lande og fylle drivstoff. Det siste året har vi sett en øke i beredskapsetatenes bruk og forespørsel om aktiviteter på flyplassen.

-Hamar lufthavn blir drevet at frivillige i Innlandet flyklubb og HAGL fallskjermklubb. Vi holder flyplassen åpen hele året for å kunne sikre god og trygg beredskap for luftfart, beredskap og redningstjeneste.

SPLEIS: Alle monner drar, for å bidra til bedre drift på Hamar flyplass. Foto: Hallvard Hatlestad

Sammen med SpareBank 1 Østlandet vi aktørene sikre at flyplassen er operativ og nyttig for hele Innlandet. SpareBank 1 Østlandet er banken som deler ut 10 millioner kroner til allmennyttige formål. De har selvsagt rukket opp hånden og sagt at «vi er et prosjekt som fortjener litt oppmerksomhet, og gjerne et økonomisk bidrag».

Nå håper Hamar at alle som brenner for det samme som oss har lyst til å lese, like, dele, støtte og kanskje melde seg selv til innsats.

Alle penger innsamlet går til utbedringer av rullebane og flyplassområdet. Med dagens asfalt kan Hamar måtte risikere å si nei til landing av redningshelikopter, ambulansefly og politihelikopter. Ny asfalt vil opprettholde beredskapen i luften i Innlandet.

GRESS:; Sliten asfalt trenger hjelp. Foto: Hallvard Hatlestad

Men da må DU spre det viktige budskapet.

-Vi trenger totalt to millioner kroner, men målet er selvfølgelig å skaffe støtte fra andre steder også, for eksempel kommunen, fylkeskommunen og staten, avslutter Magnus Torgersen.

Mer info finner du her:

https://www.spleis.no/project/174783?fbclid=IwAR3JMLug_Sg_2BGXTkLUbFgu_HwCfkLRqUjxw4Sxc7tzS5g5sYv-X9kjaus

Én kommentar

  1. Eksempel: Hvis 200 flyentusiaster ber 50 personer hver i snitt spøtte i 200 kr, så er det 2 mill. Det er betegnende og merkelig hvis ikke fly miljøet selv klarer å skrape sammen disse 2mill alene. Kanskje ikke man fortjener å ha Hamar flyplass da… Man kan se live status på spleis.no hvordan det går med innsamlingen, og det ser tregt ut. Kom an igjen, skjerp dokkar folkens……!! 💪💪🏋️‍♀️🙃

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s