Tips oss

Flymagasinet (FM) har fått tips og artikler allerede før åpningen, og er svært takknemlig for dette. Selv små og lokale saker for deg, kan være spennende og viktig for andre. Råd til bidragsytere:

Tekst / story / materiale

Send meg tekst – stikkord fra en tur, en hel artikkel eller ideer til sådan – men kun digitalt innsendt (e-post). Eventuelt ring meg og fortell, så skriver jeg.

Bilder

Når du vil sende bilder, tenk på «hva slags bilder du ville like å se». Ta gjerne et bilde av deg selv på stedet eller med flymaskinen din hvis du bidrar med en reiseartikkel. Gode ​​bilder lager historien, spesielt reisehistorier – så prøv å «fortelle historien» med bildene akkurat som du har gjort med ordene.

Hvis bildene ikke er dine egne, må du oppgi hvem de skal krediteres; sørg for at reproduksjon er godkjent. Husk også at kart og diagrammer kan gi interesse for en artikkel, så vel som bilder.

Om fotofiler på e-post, send noen få 3-4 MBs bilder. Om store filer, bruk heller dropbox-link eller lignende.

Kortfattede bildetekster

Det er viktig at originalbildene har høy oppløsning – bildestørrelsen på 300 dpi indikerer normal maksimal størrelse for utskrift i et magasin. Generelt produserer 6-10mp digitale speilreflekskameraer bilder som kjører helside (fin jpeg-innstilling). Hvis en artikkel blir akseptert, kan bilder leveres på disk eller lastes opp til et passende nettsted.

Innhold og stil

Vennligst studer magasinet for å se hva slags materiale vi publiserer. Flymagasinet er rettet mot private, kommersielle og kommende flygere, inkludert entusiaster. Hvis du har en god historie å fortelle, vil den nesten fortelle seg selv. Bare skriv en grei beretning, helst om et emne som kan ha en bredere leserskare. Humor er alltid velkommen.

Lengde, titler og introduksjoner

Artiklene bør ikke være for lange. Kortfattede historier har langt større sannsynlighet for å bli lest enn lange avhandlinger. Den vanlige vinkelen ‘Jeg lærte å fly av det’ bør være korte beretninger (omtrent 1000 ord). Sett gjerne en enkel tittel; hvis du ønsker, kan du også gi noen få introduksjonsord, men normalt skriver jeg disse selv.

Sikkerhet og fake-news

Jeg vil alltid sørge for at du kjenner igjen tekst eller får den til gjennomlesing før publisering. Jeg har en solid holdning til Fake-news, og bestreber meg på god fakta- og kildesjekk før publisering.

Betaling

FM betaler ikke for publisert stoff enda. Når Flymagasinet derimot blir et lønnsomt nettsted, vil bilder og tekst betales. Dette kommer FM nærmere tilbake til.