Top Gun til Kjeller 26. mai

Av Per Julius Helweg

Så skjer det endelig.

Kjeller flyplass som har historie fra 1912, får torsdag 26. mai «besøk» av Top Gun 2 med Tom Cruise (kallesignal Maveric). En utekino-opplevelse av de helt sjeldne.

Det hele begynte i minst to ender; både med en god opplevelse da Aero Filmfestival i 2018 arrangerte reprise som Fly-in-kino på Kjeller. Det trakk nesten 300 hundre mennesker.

Så begynte det å røre på seg igjen i fjor, blant annet ved kontakt mellom Espen Grønstad i Kjeller Sportsflyklubb (KSK) og Universal Pictures (UP). Etter flere utsettelser, har Espen sammen med Vibeke Nygaard og Åshild Samseth og Knut Åshammer i AeroFilmfestival i samarbeid med Odeon kino Lillestrøm og UP

-Dette blir årets flykino!

Fra klokken 15.00 torsdag åpnes portene og det blir en Åpen dag i hesteskoen der alle som vil gratis kan snakke med flyklubber og selskaper på sine stands, kjøpe mat og drikke og la seg bli inspirert. Klokken 21.00 gjør man et bokstavelig talt sceneskifte og åpner for innslipp til utekino klokken 22.30.

Samtidig har Kjeller Aero Senter (KAS) ved flyplassjef Per Inge Evensen lovet «fri landingsavgift» under fredagens Fly-In: -Ingen startavgift i forbindelse med besøkende fly torsdag 26. mai og fredag 27. mai.

Her blir det action, fly og show fra første sekund!

Billetter til TOP GUN 2 i regi av Odeon kino Lillestrøm «sal Kjeller» finner du på https://www.odeonkino.no/artikkel/NCG61339/top-gun-utekino-pa-kjeller-flyplass

Men dette har ikke kommet gratis.

Espen Grønstad og Vibeke Nygaard har lagt ned et stort arbeide i å koordinere, avtale og ikke minst informere flymiljøet og naboene til flyplassen. Her har særlig flyklubbene Oslo FK og Kjeller SFK bidratt med dugnadsarbeid.

En av effektene av utekinoprosjektet, er ikke minst det faktum at en flyplass kan brukes til andre aktiviteter enn «bare» flyging.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s