Luftambulanse-møte på Kjeller

Av Per Julius Helweg

17. september kl 1700

I morgen torsdag klokken 1710 lander «Helidoc» på Kjeller. Bak stikka er basesjefpilot Bent Næss på Norsk Luftambulanses (NLA) Lørenskog-basen. Han ivrer for et godt samarbeid mellom GA-fly og helikopter.

Programmet starter med at èn får lov å være «referanse» for helikopteret, noe som er viktig å kunne dersom man skulle stå ved en vei eller i naturen å ta imot en luftambulanse.

Etter landing, trekker vi inn i den store hangaren til Helitrans og Bent vil gå gjennom IFR/VFR-prosedyrene i Oslo- og Kjeller-området, snakke om hvordan «Helidoc» og «Lima November» kan samarbeide på radio samt forklare bruk av HEMS Wx-appen. Har du ikke denne, så last den ned og ha den klar torsdag, så blir det lettere å lære den mens Bent forklarer.

Gjerne stille spørsmål slik at vi får en «dialog».

Etterpå (ca kl 1800) vil Bent og mulig en redningsmann villig vise frem både cockpit og legekabinen og svare på spørsmål.

Kun et lite forbehold om vær og beredskap. Samlingsted på Kjeller kan endres. Uansett se denne artikkelen igjen torsdag for oppdatering.  

Vel møtt til en interessant og lærerik torsdag ettermiddag på Kjeller… 

Arrangør er Flymagasinet og NLA.

Covid-19: Som et off. arrangement kan vi ikke være mer enn 200 mennesker. Vi har en egen «smittevernansvarlig» som vil telle og passe litt på avstand og tilby antibak.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s