Elevebrev – fra lesing til landing – del 2

Av Thomas Fredriksen

-Når det første elevbrevet kom ut, var jeg på ferie rundt i landet. Etter noen uker på tur kjente jeg at jeg virkelig klødde i fingrene etter å komme i gang igjen.

HMMM: Thomas studerer den sagnomsuste «computeren». Foto: Privat.

Høsten har kommet til Vestlandet, noe som gjør det enkelt å lese, men ikke like enkelt å planlegge flytimer. Men på tross av mye dårlig vær, har jeg fått gjennomført en flytime til.

Mye stoff, men interessant

-Er det en ting som er helt sikkert, så er det at dette krever en solid dose innsats. Selv om det er mye stoff og noe tungt stoff, så er det heldigvis interessant stoff!

Det jeg synes har vært vanskeligst frem til nå er meteorologi, i hovedsak fordi det er så mange faguttrykk, formler og tall man må lære. Faktisk syns jeg det var såpass tungt at jeg hoppet litt videre til lover og regler, for å få en liten boost og øke selvtilliten litt igjen.

Men så har ting festet seg allikevel, og det var utrolig gøy når jeg innså at jeg faktisk forstår litt om hvorfor været er slik det er i dag.

STILLE: Gitaren får hvile når flyeleven konsentrerer seg om flyteorien. Foto: Privat.

Lytter på flyradioen også

Det blir mye lesing på kveldene.

-Tipper jeg er på rundt en 15 – 25 timer til sammen i uka nå. Samt påfyll av en god dose relevant innhold på YouTube og google. Men jeg kan spørre kursholderen også om jeg lurer på noe, men hittil har jeg klart meg selv. Til min bedre halvdels fortvilelse har det blitt en hel del lytting på flyradioen i stua (om jeg får lov til å dele et tips: å lytte på liveatc.net er fantastisk god trening).

Timen jeg hadde nå nylig var leksjon nummer 6.

PRAKSIS: Teori er lettest i kombinasjon med litt praksis. Her klar for flyleksjon nummer seks. Foto: Privat

Og om jeg får lov til å dele et til:

-Husk at det i dag {20. september} er åpen dag hos Haugaland Flyklubb og Haugaland Seilflyklubb, det kan absolutt anbefales for de som kanskje lurer på om dette er noe for dem!

Neste elevbrev fra Thomas Fredriksen kommer om cirka 14 dager.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s