Elevbrev – fra lesing til landing – del 3

Av Thomas Fredriksen

Siden sist har jeg hatt fem leksjoner og fullført teoritentamen for alle fag. Bekreftelse på oppmelding til eksamen kom i går, og det føltes brått litt mer alvorlig når det kom et formelt «brev» i form av en PDF fra Luftfartstilsynet.

Eksamensnerver døyves med gamle oppgaver

Så jeg skal absolutt benytte muligheten til å øve med gamle eksamensoppgaver før jeg faktisk tar eksamen.

Eksamen gjør jeg hos Statens Vegvesen, og jeg er heldig nok til å ha gangavstand fra jobb. Men siden de krever timebooking nå om dagen og har veldig få ledige timer hver uke, så blir det mest sannsynlig ett fag om gangen.

Denne uka klarte jeg endelig å få gjennomført første progresjonssjekk, på sjette forsøket.

De fem første forsøkene ble alle kansellert, og det ble bingo i kanselleringsårsak.

Først lavt skydekke, så kraftig vind (men med skyfritt og strålende sol). Deretter regn, lavt skydekke og kveldståke og til slutt kraftig turbulens i treningsområdet.

Heldigvis klarte verken vind eller eksamensnerver å kludre det til, så det gikk bra når jeg først fikk gjennomført.

Læreboka har vært en berg-og-dalbane. Noen ting har vært veldig tungt, og så har det løsnet litt og plutselig gir mange ting mening. Fagene er veldig ulike, samtidig som de er veldig like på mange måter.

Bli med Thomas i cockpit og fly treningstur fra Haugesund til Stavanger. Video: Thomas Fredriksen

Litt mer praktisk flyging

Det er egentlig overraskende mye i teorien, som ikke føles veldig relevant for praktisk flyvning (i alle fall på PPL-nivå). Samtidig som det er en del som burde vært dekket, men ikke finnes likevel. Jeg vil si at jeg bruker det jeg har lært hele tiden, samtidig som jeg lærer enda mer når jeg har flytimer.

Og det er vel sånn det skal være, man lærer noe nytt på hver flytur.

Karmøys «Åpen dag» ble flyttet en uke på grunn av høstværet her på Vestlandet, men var en veldig fin måte for meg å bli litt mer kjent med klubben.

FOKUS: Selv om det er mye stoff, så gjør flydilla det lett å fokusere. Foto: Privat

Denne uka fikk jeg også bli med på tur til Voss med et annet medlem i klubben. Jeg vil absolutt anbefale å delta på så mye som mulig i egen klubb.

Det er ikke bare været som lager krøll for oss her, men flyplassens og tårnets begrensede åpningstider (som forandres med ujevne mellomrom på grunn av den reduserte rutetrafikken) kompliserer også en del. Spesielt nå som det begynner å bli mørkt om kvelden.

Landingsrundene jeg holder på med nå er heldigvis litt enklere å gjennomføre, da vi verken trenger stor høyde eller å reise langt vekk.

Og så er det en ganske fin bonus å få se solnedgangen fra cockpit.

UBESKRIVELIG: Vakkert å se Karmøys rullebane i tussmørke. Foto: Thomas Fredriksen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s