Elevbrev – fra lesing til landing – del 7

Thomas serverer her nok et elevbrev, selv om de siste flytimene har blitt avlyst. Men før han får ordet, la oss seg hvilken fase Thomas er i. Luftfartstilsynet beskriver den slik:

Av Thomas Fredriksen

Det har vært mye høstvær i det siste, som er det vi normalt har gjennom desember her på Vestlandet. Og det er ikke mange timene i løpet av ei uke hvor det både er dagslys og åpen flyplass. Men har allikevel klart å få gjennomført fire leksjoner siden sist. Halvparten solo, og halvparten med instruktør.

FINGER: Selv med digitale hjelpemidler, får man ståkontroll med papirkart. Foto: Privat

Første navigasjonstur (med instruktør) er gjennomført, og turen gikk til Bergen.

Det ble mye studering av kart, AIP og vær. Sitter igjen med en følelse av at de ikke er spesielt glad i småfly der oppe, det er en helt annen opplevelse å fly der enn på de tre flyplassene jeg har vært på tidligere.

Men turen var helt fantastisk!

Nesten helt rolig luft, overraskende fint vær og flott utsikt hele veien.

FLESLAND: Takeoff mot sør og Karmøy. En fin, men Covid-stille flyplass. Foto: Privat

Solotimene bestod av enda flere landingsrunder, og første solotur til treningsområdet. Det er en helt enorm mestringsfølelse når man helt alene både klarer å få flyet i lufta, navigere det til treningsområdet, og snakke med de rette frekvensene på radioen underveis. Frihetsfølelsen det gir er noe man ikke helt forstår før man plutselig sitter der.

Det er også vanvittig gøy!

Jeg vet ikke helt hvilke forventninger jeg hadde når jeg begynte med dette, det er bare noe jeg har hatt lyst til veldig lenge.

VESTLAND: Vakkert. Ikke mer å si. Foto: Privat

Jeg er neppe alene om å syns fly er fascinerende, og vi er mange som snur oss mot himmelen når vi hører lyden. Men det er alt for lett å tenke at det er uoppnåelig å kunne fly selv. Jeg fant på rikelig med unnskyldninger selv, frem til jeg bare kastet meg i det.

Og det håper jeg flere gjør – for selv om det er mye å sette seg inn i, og mye man skal lære, er selve opplæringen interessant og gøy også. I den grad jeg hadde noen forventninger, er virkeligheten så mye bedre!

Det er enda en del igjen før jeg er ferdig, men jeg hadde ikke regnet med at jeg skulle komme så langt som jeg har gjort denne høsten!

TYDELIG: Thomas har tydeligvis gjort en tydelig planning. Foto: Privat

Det er mye takket være en velvillig instruktør, som stiller opp gang på gang, og svarer så godt han kan på alt jeg har av spørsmål. Så takk for tålmodigheten, Jan Thore!

Familie, venner, og kollegaer må fint tåle at jeg snakker i overkant mye om fly for tia. Flere har sagt de vil sitte på en tur når jeg er ferdig, så jeg tar det som et tegn på at jeg kan snakke litt mer om fly…

BASE: Inn mot Karmøy etter et godt pass! Foto: Privat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s