-Kjeller? Hard to find – easy to use!

Av Per Julius Helweg

I fjor tok Flymagasinet en sjekk med en tysk far og sønn som fløy VFR til Norge med småfly. Det gav god tilbakemelding som tilogmed fuelselskapene hadde nytte av.

Nå er det sommer igjen, og vi har snakket kort med piloten og hans kone som fløy til Oslo fra England med sin SR22T Cirrus.

GA-FERIE: Pilot Antony Chesworth (t.h) og kona på vei hjem fra Oslo. Foto: Privat

Paret kom til Kjeller flyplass utenfor Oslo etter å ha snakket med flyplassjefen Per Inge Evensen.

-Vi likte Norge utrolig bra. Oslo overrasket oss fullstendig: moderne og kul, sier Antony som selv er en prisvinnende entreprenør fra Preston vest i England.

Det ligger en video fra returen Oslo – Shetland på Youtube som vi deler her. Og man må jo innrømme at det er fascinerende å se og høre turister kommentere vårt land og vår flyplass.

Som man ser i filmen åpner den med at Antony leter etter «lufthavnkontoret». Det er stedet på litt større flyplasser der man kan få ID-kort, kunne følges til flyet og ikke minst betale landingsavgift. Men Kjeller viste seg å være nesten litt for enkelt for de to:

Det vi elsket med plassen var hvor enkelt det var; ingen stress, ingen vanskeligheter, ikke over-regulert og heller ingen ATC som «maste».

OSLO: Paret på Operaen i Oslo – bare tre timer fra Shetland. Foto: Antony Chesworth

-It was down to our common sense and airmanship, fortsetter han.

Etter å ha funnet ut av Kjellers noe bortgjemte flyplasskontor, satt de kurs for Shetland. Nonstop. De brukte SkyDemon og Jeppesen FD Pro -kartverk, ettersom turen primært ble fløyet IFR.

-I`ll be back! Men det var altså litt vanskelig å finne informasjon om flyplassen [Kjeller], avslutter den prisbelønnede entreprenøren til Flymagasinet.no.

Turen over Nordsjøen til Shetland er for øvrig en fantastisk opplevelse. Kun 90 – 120 minutter fra norskekysten vil du få et møte med norsk vikinghistorie, fantastisk åpen natur og ikke minst mye god mat og drikke. Bare husk at Shetland ligger i Storbritannia og krever passkontroll før avreise fra Norge. Det innebærer å bruke en internasjonal Avinor-lufthavn som Sola, Flesland og Vigra for å nevne de nærmeste.

UTFLYGING: Cirrusen ble fløyet rett vest og over Oslo. Foto: Antony Chesworth

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s