Bortgjemt flyperle med åpen dag 3. juli

Av Per Julius Helweg

«42 nautiske mil mot nord, og litt til øst og skrått oppover ligger Bøverbru flystripe»…

Ja, nesten bortgjemt som et norsk eventyr.

EVENTYR: Nesten litt eventyrsk finner du Bøverbru på Toten. Foto: R og T FSK.

Hit ønsker Ringerike og Toten Sportsflyklubb deg velkommen til Fly-in lørdag 3. juli med lørdag 10. juli som alternativ dato i tilfelle dårlig vær. Mellom 1200 – 1600 serveres kaffe, brus og vafler og «flyprat garanteres».

Det finnes ikke noen skattekart til denne perlen på Toten, men Flymagasinet.no kan her vise både plassering og bilder av flystripen. Det eneste du må gjøre er å ringe eller SMS (959 97 964) de før avgang og sjekke forholdene.

Fin utgave av » 600-meterne»

PÅ SkyDemon xxxxxx ICAO-kartet finner du flystripen Bøverbru (ENBB) fire nautiske mil (NM) sørøst for Reinsvoll (ENEV). Men det finnes ikke noe landingskart.

Rullebaneretning 18 – 36 er 600 meter lang av gress og 30 meter bred. Høyde er 1332 fot MSL. Radiofrekvens er 123,500 MHz for blind-rapportering. Og når det gjelder prosedyrer, er dette svært enkelt sier Morten Elseth til Flymagasinet:

Innflyging må følge vinden på aktuell dag og det blir opplyst på radio.

Det er ingen landingsavgift. Send SMS for PPR til 95997964

Bøverbru flyplass ligger på gården Søndre Stikbakke langs Smågardsvegen fra Bøverbru mot Kolbu i Vestre Toten kommune i Oppland fylke. Stripen ble anlagt av gårdens eier Jan Stikbakke i samarbeid med den gang Seilflyklubben Mjøsa.

Historien er basert på seilfly

Seilflyklubben ble nedlagt i 2013.

Flyplassen hadde konsesjon fra Luftfartsilsynet mellom 2003 og 2013. Plassen disponeres nå av Ringerike Mikroflyklubb.

18: Bane 18 sett fra tilkjøringsveien. Foto: R og T SFK

Klubben har en Foxbat i bruk som skolefly for sportsflysertifikatet, foruten en Ikarus, Rans, ATEC Zephyr og en trike er også stasjonert på plassen. Omlag fire nautiske mil nordvest ligger Reinsvoll flyplass som bruker samme radiofrekvens, så vær tydelig med bruk av navnet «BØVERBRU».

Tar du av grunn turen med bil til Bøverbru flyplass, så er nærmeste tettsted Bøverbru som ligger langs riksvei 246. Kjør drøye 1000 meter på avkjøring sydover fra Bøverbru skiltet Blili. Deretter avkjøring til venstre på fylkesvei 113, skiltet Nerseth. Følg denne veien 2,5 kilomter. Følg denne avkjøringen cirka 500 meter, så er du fremme.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s