Dramatisk da småfly krasjet på toglinjen

– reddet med 6 sekunders margin

Av Per Julius Helweg

Denne ulykken skjedde i går i forstaden Pacoima utenfor Los Angeles i USA. Den eldre piloten rakk bare å kalle «56 Lima mayday, mayday […] mayday..» og la til «…the railway track«. Like etterpå begynte andre fly og rapportere ulykken.

HELTER: Politifolkene som reddet piloten kalles i dag for helter. Foto: TWITTER

Han hadde nettopp tatt av fra rullebane 12 på Whiteman flyplass i Pacoima i California i sin Cessna 172 (kallesignal N8056L) da han av en ukjent årsak måtte nødlande nærmest rett frem.

Rullebanen gav bare 700 meter avgangslengde.

Ettersom flyplassen nærmest helt låst inne mellom småhus og industri, valgte han tydeligvis det eneste rette; en lang bred hovedgate i flytetningen. Nødlandingen skjedde i et større veikryss før maskinen krasjet midt på jernbaneovergangen for byens Metrolink.

VRAKET: Etter to krasj var det ikke mye igjen av Cessna 172-maskinen. Foto: LATimes

Cessnaen vinge kom naturlignok borti flere hindringer og gjorde at den ble slengt rundt med nesen tilbake mot flyplassen – og stod til slutt midt på den enkeltsporede toglinjen.

Politipatruljer på stedet var uhyre raske og snarrådige og gikk i gang med å først komme inn i vraket av cockpiten for så å finne piloten hardt skadd, men i live. Plutselig går bommene ned og toget høres tutende like unna.

Med kameraer på uniformen og andre bilister i rushtrafikken, ble hendelsen godt dokumentert. Med kun seks sekunders margin får de piloten ut av vraket og knappe ti-femten meter unna før toget suser rett gjennom flyvraket.

Piloten var alene om bord i går – og hans tilstand er bedre.

https://www.thedrive.com/the-war-zone/43810/cops-pull-man-from-crashed-plane-just-before-train-obliterates-it-in-insane-body-cam-video

https://www.youtube.com/watch?v=B5paBOCe59o

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s