COVID19: Hit kan du fly GA

Tekst og fotos Per Julius Helweg

Flymagasinet holder deg oppdatert på HVOR du kan fly som såkalt GA-pilot «som før». Denne statusen er oppdatert 10. juli og basert på regjeringens pressekonferanse samme dag.

Norge

Ingen restriksjoner i Norge overfor GA per i dag som følger av Covid-19.

Se egen artikkel om ferietips med eget fly.

Danmark

Fra 1.juli kan du fritt fly over til Danmark.

Flymagasinet spurte Camilla Svane, Presse- og kommunikasjonsrådgiver ved danske Justitsministeriet som bekreftet at det ikke lenger er krav til minste antall netter.

Mange i GA-miljøet anbefaler Læsø. En svært idyllisk plass til å være en liten flat øy. Selvbetjent flott flyplass der du kan leie bil. Svært god mat og perfekt for camping.

Et annet selvklart valg er Legoland! 3-4 timer unna med småfly fra Sør-Norge. Om stabilt VFR-vær kan du satse på 2-3 dager med flyet parkert på Billund flyplass og kanskje avslutte ferien med noen dager på vakre nordvestkysten med de flotte strendene.

LEGOLAND: Familie og venner har akkurat landet med småfly på Billund flyplass rett ved siden av Legoland. Foto: Jan Nielsen

Se også https://www.flying-revue.com/flying-denmark.

Finland

Fra 15. juni kunne du fritt fly over til Finland, også uten krav til antall netter. Dette er godt nytt for flymiljøet i Nord-Norge som ønsker å ta seg en langtur østover.

Et idyllisk sted for en GA-flyfamilie er da øya Åland mellom Sverige og Finland.

Se også www.flying-revue.com/flying-finland.

Sverige

Det er fortsatt karantenekrav for nordmenn som kommer tilbake fra eventuelt Sverige-besøk. Også øya Gotland ble 25. juni farget rødt. 10. juli ble det kun åpnet for tre små regioner, deriblant Skåne.

For hele Norden gjelder at det ER lov å gjøre en transitt-stopp (eks. fuel eller pause) på det svenske fastlandet på turen enten mot Finland, Baltikum eller Danmark, men du kan ikke reise rundt eller bli på stedet.

Store utfordringer med smitte, men en ny vurdering gjøres i slutten av måneden. Men flyklubber i Nord-Norge kan nok regne med å sette kurs for nordlige Sverige snart.

Utenfor Norden:

Fra 15.juli fjernes reiserestriksjonene, basert på ordningen om at «når utlendinger kan reise hit, kan vi reise dit». Myndighetene sier at du vil kunne reise fritt til EØS- og Schengen-land uten karantene etter hjemkomst. 

Unntakene er Portugal, Luxembourg og alle ti land på Balkan inkludert Romania og Ungarn – og altså Sverige.

– Man må også være oppmerksom på at karantene kan bli gjeninnført hvis smittesituasjonen endrer seg. Regjeringen maner også til at «åpningen ikke er en invitasjon», sier myndighetene.

GRØNT: Flymagasinet fulgte pressekonferansen i dag om de nye reiserådene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s