Hit må du fly til helgen!

Av Per Julius Helweg

Solen skinner og det frister med en flytur. Hva med å fylle termosen og pakke snippsekken og gjøre som bukkene som dro til seters – fly til fjells?

Fra alle de største byene i Sør-Norge er det bare noen minutter til nærmeste fjellflyplass. Flymagasinet.no tok en ringerunde i går og snakket med tre svært blide kontaktpersonen: 

BJORLI: Røros flyklubb og Forsvaret har god nytte av Bjorli. Foto: RFK

Bjorli

-Jo, her er det bare å komme, sier Tore Hagestande. Han står som kontaktperson og kan gi deg PPR.
Han forsikrer også at flyplasskartet i Jeppesen-manualen stemmer med virkeligheten, og at solen skinner. Eneste warning er: 

-Vegvesenet har satt opp tynne brøytepinner langs banen, så har du lavvinget fly bør du passe på at du styrer senterlinja. 

Fra Bjorli er det lett å fly videre til Oppdal, Vinnu og Tynset også. 

Bømoen


Her er det fallskjermhopper Inger Marie Bøe i Voss Herad kommune som passer papirene og hun sier lurt:  –Ja, vi styrer skatten med en hånd og teller fly med den andre.

BØMOEN: Også store GA-maskiner bruker Voss. Foto: Bømoen DHB

Spøk til alvor; Voss` flyplass Bømoen med en gammel historie ønsker deg velkommen. Denne helgen starter fallskjermsesongen for fult, sier Bøe og minner om kafeen på plassen som drives av klubben. 

Rett nok har Bømoen både Avgas og Jet A-1-drivstoff, men du må avtale på forhånd for å være sikker på at de har nok. PPR får du enkelt på myPPR.no. 

Dagali

Av de tre bukkene bruse var Dagali også i godt humør. 

DAGALI: Herlig fjellflyplass. Foto: Michael Katz

Dette er flyplassen til Geilo som fra i fjor ble overtatt av Geilogruppen som driver flere hotell og skianlegg. Hallingdølen som  fungerer som daglig leder og flyplassjef sier plassen er åpen og gjestfri. Foruten Hallingdal flyklubb som trener her, ankommer opp mot 300 fly i året:

-Dessverre er det ingen serveringsted i bygda her, men Geilo taxi til Geilo kan koste omlag 700 kroner om man vil over dit. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s