Klare for Nord-Norge ferie: -17.mai frokost så langt nord vi kommer!

Av Per Julius Helweg

Pilot Ronald Griffin er ikke bare oppslukt av flyinteresse. Han, og med piloten Faisal Raja og kameraten Michael deler også gleden av å filme. Dette ispedd suget etter å reise og ikke minst avslutte med Norges nasjonaldag full av jordbær og «17.mai -frokost» gjør at de tre gutta i dag har pakket og rigget flymaskinen klart.

KLARE: F.v pilot Ronald Griffin, kameramann Michael, Gunnar L- Brevig (med ryggen til) og pilot Faisal Raja. Foto: Per Julius Helweg

De har snakket med Flymagasinet.no på gresset på Kjeller samtidig med rigging av kameraer. Det er nemlig viktig å både planlegge vinkler og ikke minst koblinger i god tid før motorstart.

Planen er å sette kurs Nord-Norge i morgen torsdag – men de den lange og vakre omveien «coastwice» langs kysten. En rute på mer enn 1200 nautiske mil (2300 km) – eller fra Oslo til Mallorca om du vil.

FM: Hva er hovedformålet med turen?

-Vi ønsker å vise folk hvor lett det er å ta et småfly, og utforske vårt nydelig land. Det å være på tur er en utrolig givende opplevelse, og langhelgen rundt 17. mai er en fantastisk unnskyldning for å ha det litt gøy. Formålet blir å komme hjem med en helt vill historie, og masse gode minner. Vi skal klare å komme oss fra Oslo, ned til Lindesnes Fyr og helt opp til Nordkapp via kysten, om været tillater det, sier Griffin.

RIGG: Det rigges kamerautstyr i kveldslyset på Kjeller. Foto: Per Julius Helweg

Målet er altså «spise 17. mai frokost så langt opp i Nord-Norge som vi kan».

FM: Hvor langt har du fløyet selv før?

-Min lengste tur er min solo-navigasjon, da jeg fløy fra Comiso flyplass i Sicily, opp til Lamezia Terme i Italia. Så dette blir nok den lengste rundturen jeg skal ut på hittil i min begrenset PPL-karriere.

Men Griffin forteller om en planleggingsperiode som har gitt noen oppdagelser.

FM: Hva blir den største utfordringen?

-De to tingene jeg tenker mest på er været og korte baner. Det er en del andre mindre utfordringer, som logistikken i en slik tur. Det er brukt mye tid på forberedelser, henvendelser til flyplasser, undersøkelse av lokale prosedyrer, og ordning av utstyr til å lage denne dokumentarfilmen. Jeg har hatt utrolig god hjelp i alle ledd fra både miljøet, og de jeg skal på tur med. 

SISTE: Brevig, som eier Diamond-maskinen gutta skal reise med, gir siste tips før avreise. Foto: Per Julius Helweg

FM: Hva gleder du deg mest til?

-Det å lande på Honningsvåg flyplass, og den følelsen man potensielt sitter igjen med er vel det jeg gleder meg mest til. Jeg vet at det er mange ting som må klaffe for at vi skal klare å nå Honningsvåg, så det gir det litt ekstra spenning. Jeg gleder meg også utrolig mye til å fly rundt i Lofoten, avslutter Ronald Griffin før han snur seg og pakker videre. 

Flymagasinet.no ønsker de tre riktig god reise til Europas topp med «eget fly». Følg reisen på din GA-nettavis her og se hvor langt nord 17.mai -frokosten inntas.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s